
Składniki
0.5 szklanki
null
0.2 szklanki
2 sztuki
2 łyżki
800 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oddziel od kości i pokrój na foremne kawałki.
Krok 2
Szparagi umyj, sparz wrzątkiem, ułóż w naczyniu i polej topionym masłem.
Krok 3
Na warstwie szparagów ułóż kawałki kurczaka.
Krok 4
Żółtka rozmieszaj z solą, śmietaną, mlekiem i białkami ubitymi na sztywną pianę.
Krok 5
Sosem polej kurę ze szparagami i wstaw o piekarnika na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej