
Składniki
0.5 szklanki
null
0.2 szklanki
2 sztuki
2 łyżki
800 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oddziel od kości i pokrój na foremne kawałki.
Krok 2
Szparagi umyj, sparz wrzątkiem, ułóż w naczyniu i polej topionym masłem.
Krok 3
Na warstwie szparagów ułóż kawałki kurczaka.
Krok 4
Żółtka rozmieszaj z solą, śmietaną, mlekiem i białkami ubitymi na sztywną pianę.
Krok 5
Sosem polej kurę ze szparagami i wstaw o piekarnika na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej