
Składniki
0.5 kilograma
null
1 sztuka
1 sztuka
null
250 mililitrów
1 kilogram
null
2 sztuki
200 gramów
null
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę osól, wrzuć liść laurowy i ziele angielskie, doprowadź do wrzenia, wrzuć tuszki i trzymaj na ogniu do momentu gdy zmiękną.
Krok 2
Odcedź i ostudź. Pokrój w kawałki, ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3
Cebulę obierz, posiekaj, posyp szczyptą soli i zeszklij na oleju, ułóż na kalmarach.
Krok 4
Pieczarki obierz, pokrój w plastry i podsmaż i ułóż na cebuli.
Krok 5
Całość obsyp startym żółtym serem i zalej śmietaną roztrzepaną z jajkami i pieprzem.
Krok 6
Wstaw pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiekaj 45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej