Pudding ryżowy z anyżkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding ryżowy z anyżkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 gramów

0.3 litra

2.5 szklanki

50 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj ryż z mlekiem kokosowym, zwykłym mlekiem i cukrem.

Krok 2

Dodaj skórkę z limonki, przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 3

Piecz 30 minut w temperaturze 160-170 stopni.

Krok 4

Wyjmij ryż z piekarnika i usuń skórkę z limonki. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Przypraw anyżem, dodaj kawałeczki masła i ponownie włóż do piekarnika.

Krok 6

Pozostaw na 1,5 godziny do czasu, gdy całe mleko zostanie wchłonięte, a na wierzchu utworzy się rumiana skórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej