
Składniki
60 gramów
0.3 litra
2.5 szklanki
50 gramów
1 szczypta
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj ryż z mlekiem kokosowym, zwykłym mlekiem i cukrem.
Krok 2
Dodaj skórkę z limonki, przełóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 3
Piecz 30 minut w temperaturze 160-170 stopni.
Krok 4
Wyjmij ryż z piekarnika i usuń skórkę z limonki. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Przypraw anyżem, dodaj kawałeczki masła i ponownie włóż do piekarnika.
Krok 6
Pozostaw na 1,5 godziny do czasu, gdy całe mleko zostanie wchłonięte, a na wierzchu utworzy się rumiana skórka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej