Pudding ryżowy z anyżkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding ryżowy z anyżkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 gramów

0.3 litra

2.5 szklanki

50 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj ryż z mlekiem kokosowym, zwykłym mlekiem i cukrem.

Krok 2

Dodaj skórkę z limonki, przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 3

Piecz 30 minut w temperaturze 160-170 stopni.

Krok 4

Wyjmij ryż z piekarnika i usuń skórkę z limonki. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Przypraw anyżem, dodaj kawałeczki masła i ponownie włóż do piekarnika.

Krok 6

Pozostaw na 1,5 godziny do czasu, gdy całe mleko zostanie wchłonięte, a na wierzchu utworzy się rumiana skórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej