Pudding ryżowy z anyżkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding ryżowy z anyżkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 gramów

0.3 litra

2.5 szklanki

50 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj ryż z mlekiem kokosowym, zwykłym mlekiem i cukrem.

Krok 2

Dodaj skórkę z limonki, przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 3

Piecz 30 minut w temperaturze 160-170 stopni.

Krok 4

Wyjmij ryż z piekarnika i usuń skórkę z limonki. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Przypraw anyżem, dodaj kawałeczki masła i ponownie włóż do piekarnika.

Krok 6

Pozostaw na 1,5 godziny do czasu, gdy całe mleko zostanie wchłonięte, a na wierzchu utworzy się rumiana skórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej