
Składniki
60 gramów
0.3 litra
2.5 szklanki
50 gramów
1 szczypta
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj ryż z mlekiem kokosowym, zwykłym mlekiem i cukrem.
Krok 2
Dodaj skórkę z limonki, przełóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 3
Piecz 30 minut w temperaturze 160-170 stopni.
Krok 4
Wyjmij ryż z piekarnika i usuń skórkę z limonki. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Przypraw anyżem, dodaj kawałeczki masła i ponownie włóż do piekarnika.
Krok 6
Pozostaw na 1,5 godziny do czasu, gdy całe mleko zostanie wchłonięte, a na wierzchu utworzy się rumiana skórka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej