
Składniki
60 gramów
0.3 litra
2.5 szklanki
50 gramów
1 szczypta
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj ryż z mlekiem kokosowym, zwykłym mlekiem i cukrem.
Krok 2
Dodaj skórkę z limonki, przełóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 3
Piecz 30 minut w temperaturze 160-170 stopni.
Krok 4
Wyjmij ryż z piekarnika i usuń skórkę z limonki. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Przypraw anyżem, dodaj kawałeczki masła i ponownie włóż do piekarnika.
Krok 6
Pozostaw na 1,5 godziny do czasu, gdy całe mleko zostanie wchłonięte, a na wierzchu utworzy się rumiana skórka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























