Pudding ryżowy z anyżkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding ryżowy z anyżkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 gramów

0.3 litra

2.5 szklanki

50 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj ryż z mlekiem kokosowym, zwykłym mlekiem i cukrem.

Krok 2

Dodaj skórkę z limonki, przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 3

Piecz 30 minut w temperaturze 160-170 stopni.

Krok 4

Wyjmij ryż z piekarnika i usuń skórkę z limonki. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Przypraw anyżem, dodaj kawałeczki masła i ponownie włóż do piekarnika.

Krok 6

Pozostaw na 1,5 godziny do czasu, gdy całe mleko zostanie wchłonięte, a na wierzchu utworzy się rumiana skórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding ryżowy z anyżkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej