Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszaj z żółtkiem i musztardą.

Krok 2

Cebulę posiekaj, a oliwki przekrój na połowy. Dodaj do mięsa. Przypraw oregano, solą i pieprzem. Wymieszaj.

Krok 3

W natłuszczonym żaroodpornym naczyniu wyłóż masę i piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w grube słupki. następnie usmaż na oleju i posól.

Krok 5

Upieczone mięso pokrój na porcje. Podawaj z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej