Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego
średnie
1 osoba zapisała

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone wymieszaj z żółtkiem i musztardą.
Krok 2
Cebulę posiekaj, a oliwki przekrój na połowy. Dodaj do mięsa. Przypraw oregano, solą i pieprzem. Wymieszaj.
Krok 3
W natłuszczonym żaroodpornym naczyniu wyłóż masę i piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w grube słupki. następnie usmaż na oleju i posól.
Krok 5
Upieczone mięso pokrój na porcje. Podawaj z ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej