Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszaj z żółtkiem i musztardą.

Krok 2

Cebulę posiekaj, a oliwki przekrój na połowy. Dodaj do mięsa. Przypraw oregano, solą i pieprzem. Wymieszaj.

Krok 3

W natłuszczonym żaroodpornym naczyniu wyłóż masę i piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w grube słupki. następnie usmaż na oleju i posól.

Krok 5

Upieczone mięso pokrój na porcje. Podawaj z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Nalewka z pigwy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej