Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

82

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszaj z żółtkiem i musztardą.

Krok 2

Cebulę posiekaj, a oliwki przekrój na połowy. Dodaj do mięsa. Przypraw oregano, solą i pieprzem. Wymieszaj.

Krok 3

W natłuszczonym żaroodpornym naczyniu wyłóż masę i piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w grube słupki. następnie usmaż na oleju i posól.

Krok 5

Upieczone mięso pokrój na porcje. Podawaj z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Soczysta pierś z kurczaka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej