Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszaj z żółtkiem i musztardą.

Krok 2

Cebulę posiekaj, a oliwki przekrój na połowy. Dodaj do mięsa. Przypraw oregano, solą i pieprzem. Wymieszaj.

Krok 3

W natłuszczonym żaroodpornym naczyniu wyłóż masę i piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w grube słupki. następnie usmaż na oleju i posól.

Krok 5

Upieczone mięso pokrój na porcje. Podawaj z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z mielonego mięsa wieprzowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej