Zapiekanka z roślinnego kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z roślinnego kurczaka

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 sztuki

750 gramów

0.5 łyżeczki

2 opakowania

1 łyżeczka

100 gramów

1 garść

100 gramów

100 mililitrów

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200*C . Ziemniaki wymieszaj z oliwą, kawałkami tymianku i posiekanym czosnkiem. Oprósz solą. Umieść w naczyniu żaroodpornym. Piecz około 20 minut mieszając ziemniaki co jakiś czas.

Krok 2

Na rozgrzanej na patelni oliwie podsmaż kawałki warzywnego kurczaka razem z czerwoną cebulą . Całość dopraw do smaku przyprawą Knorr.

Krok 3

Drobno posiekaj pietruszkę, (zostaw kilka listków do dekoracji) rozmaryn i daktyle. Wszystko razem połącz z orzechami włoskimi i czosnkiem.

Krok 4

Masę daktylową wymieszaj z podsmażonym Chickened Out Chunks, dołóż do pieczonych ziemniaków. Wszystko razem piecz kolejne 20 minut aż ziemniaki zrobią się miękkie.

Krok 5

Danie przełóż na półmisek posyp z wierzchu ziarnem granatu, udekoruj listkami pietruszki. Podawaj z gotowym sosem sweet chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z roślinnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z roślinnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z roślinnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z roślinnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z roślinnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z roślinnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z roślinnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z roślinnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej