
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj, obierz, opłucz, pokrój w cienkie talarki i wrzuć na wrzącą wodę. Następnie odcedź.
Krok 2
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem układaj warstwami ziemniaki. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 3
Cebulę posiekaj i posyp ziemniaki. Ułóż na nich wiórki margaryny.
Krok 4
Skrop wodą, przykryj i piecz 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej