
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj, obierz, opłucz, pokrój w cienkie talarki i wrzuć na wrzącą wodę. Następnie odcedź.
Krok 2
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem układaj warstwami ziemniaki. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 3
Cebulę posiekaj i posyp ziemniaki. Ułóż na nich wiórki margaryny.
Krok 4
Skrop wodą, przykryj i piecz 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej