Zapiekanka z ziemniaków i cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ziemniaków i cebuli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj, obierz, opłucz, pokrój w cienkie talarki i wrzuć na wrzącą wodę. Następnie odcedź.

Krok 2

W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem układaj warstwami ziemniaki. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 3

Cebulę posiekaj i posyp ziemniaki. Ułóż na nich wiórki margaryny.

Krok 4

Skrop wodą, przykryj i piecz 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Barszcz wigilijny
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej