Zapiekanka z ziemniaków i cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ziemniaków i cebuli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj, obierz, opłucz, pokrój w cienkie talarki i wrzuć na wrzącą wodę. Następnie odcedź.

Krok 2

W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem układaj warstwami ziemniaki. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 3

Cebulę posiekaj i posyp ziemniaki. Ułóż na nich wiórki margaryny.

Krok 4

Skrop wodą, przykryj i piecz 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sashimi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej