
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
null
null
2 łyżeczki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
250 gramów
500 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w zimnej wodzie i zagnieć z nią mięso. Cebulę pokrój w kostkę wraz z czosnkiem. Dodaj je do mięsa wraz z jajkiem.
Krok 2
Następnie dodaj musztardę, tymianek i przyprawy.
Krok 3
Ziemniaki, marchew i pora pokrój w plastry.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i układaj w nim na zmianę ziemniaki i mięso. Na koniec warzywa i całość posyp przyprawami i zalej bulionem Knorr.
Krok 5
Zapiekankę piecz przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.
Krok 6
Zapiekankę na koniec posyp żółtym serem i piecz przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej