Zapiekanka z jarzynami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

62

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

null

null

2 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżki

250 gramów

250 gramów

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w zimnej wodzie i zagnieć z nią mięso. Cebulę pokrój w kostkę wraz z czosnkiem. Dodaj je do mięsa wraz z jajkiem.

Krok 2

Następnie dodaj musztardę, tymianek i przyprawy.

Krok 3

Ziemniaki, marchew i pora pokrój w plastry.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i układaj w nim na zmianę ziemniaki i mięso. Na koniec warzywa i całość posyp przyprawami i zalej bulionem Knorr.

Krok 5

Zapiekankę piecz przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

Krok 6

Zapiekankę na koniec posyp żółtym serem i piecz przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej