
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
null
null
2 łyżeczki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
250 gramów
500 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w zimnej wodzie i zagnieć z nią mięso. Cebulę pokrój w kostkę wraz z czosnkiem. Dodaj je do mięsa wraz z jajkiem.
Krok 2
Następnie dodaj musztardę, tymianek i przyprawy.
Krok 3
Ziemniaki, marchew i pora pokrój w plastry.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i układaj w nim na zmianę ziemniaki i mięso. Na koniec warzywa i całość posyp przyprawami i zalej bulionem Knorr.
Krok 5
Zapiekankę piecz przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.
Krok 6
Zapiekankę na koniec posyp żółtym serem i piecz przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej