Zapiekanka z jarzynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z jarzynami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

null

null

2 łyżeczki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

250 gramów

500 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w zimnej wodzie i zagnieć z nią mięso. Cebulę pokrój w kostkę wraz z czosnkiem. Dodaj je do mięsa wraz z jajkiem.

Krok 2

Następnie dodaj musztardę, tymianek i przyprawy.

Krok 3

Ziemniaki, marchew i pora pokrój w plastry.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i układaj w nim na zmianę ziemniaki i mięso. Na koniec warzywa i całość posyp przyprawami i zalej bulionem Knorr.

Krok 5

Zapiekankę piecz przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

Krok 6

Zapiekankę na koniec posyp żółtym serem i piecz przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Oponki z lukrem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej