Zapiekanka z jarzynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z jarzynami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

null

null

2 łyżeczki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

250 gramów

500 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w zimnej wodzie i zagnieć z nią mięso. Cebulę pokrój w kostkę wraz z czosnkiem. Dodaj je do mięsa wraz z jajkiem.

Krok 2

Następnie dodaj musztardę, tymianek i przyprawy.

Krok 3

Ziemniaki, marchew i pora pokrój w plastry.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i układaj w nim na zmianę ziemniaki i mięso. Na koniec warzywa i całość posyp przyprawami i zalej bulionem Knorr.

Krok 5

Zapiekankę piecz przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

Krok 6

Zapiekankę na koniec posyp żółtym serem i piecz przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kruche ciasteczka
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej