PRZEPISY.PL

Wyborna zasmażana kapusta z grzybami i kiełbasą to danie z charakterem. Gotujcie i próbujcie.

Zasmażana kapusta z grzybami - autor: Piotr Murawski

Zasmażana kapusta z grzybami

  • 60
  • 8
  • Łatwe
  • 0
33
osoby dodały do Mniamlisty
33
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • Prawdziwki pokrojone w plastry200 g
  • Bulion grzybowy Knorr
    1 szt
  • Kiełbasa (najlepsza jałowcowa) pokrojona w kostkę200 g
  • Młoda kapusta posiekana w cienkie plastry400 g
  • cebula pokrojona w kostkę2 szt
  • posiekany koperek20 g
  • posiekany ząbek czosnku3 szt
  • sok z 1 cytryny
  • olej roślinny50 g
  • masło100 g
  • mąka pszenna2 łyżki
  • wywar z mięsa i warzyw400 ml
  • pieprz1 szczypta
Zasmażana kapusta z grzybami – krok 1

Krok 1

W garnku na oleju podsmaż kiełbasę, cebule i grzyby, dodaj kapustę, czosnek, wszystko zalej wywarem ugotowanym wcześniej.
Zasmażana kapusta z grzybami – krok 2

Krok 2

Dodaj kostkę Knorr, wszystko razem gotuj około 30 minut, aż kapusta będzie miękka.
Zasmażana kapusta z grzybami – krok 3

Krok 3

Na patelni rozpuść masło, połącz je z mąką, dodaj do kapusty cały czas mieszając.
Zasmażana kapusta z grzybami – krok 4

Krok 4

Kapustę gotuj jeszcze około 20 minut, dopraw ją do smaku czarnym pieprzem, koperkiem i sokiem z cytryny.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion grzybowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

216
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
408
osób dodało do Mniamlisty
60''
2
Średnie
161
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
190
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe