
Składniki
200 gramów
1 sztuka
200 gramów
400 gramów
2 sztuki
20 gramów
3 sztuki
3 łyżki
50 gramów
100 gramów
2 łyżki
400 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku na oleju podsmaż kiełbasę, cebule i grzyby, dodaj kapustę, czosnek, wszystko zalej wywarem ugotowanym wcześniej.

Krok 2
Dodaj kostkę Knorr, wszystko razem gotuj około 30 minut, aż kapusta będzie miękka.

Krok 3
Na patelni rozpuść masło, połącz je z mąką, dodaj do kapusty cały czas mieszając.

Krok 4
Kapustę gotuj jeszcze około 20 minut, dopraw ją do smaku czarnym pieprzem, koperkiem i sokiem z cytryny.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zasmażana kapusta z grzybami
Posiekana kapusta, podsmażona z cebulą, kiełbasą jałowcową, a następnie podlana obficie bulionem i duszona pod przykryciem, skusi zapachem domowników. Zapowiada się naprawdę wyśmienita uczta! By przygotować ją od podstaw, sprawdź nasz przepis na młodą kapustę z grzybami. Smacznego!
Dla kogo? Spośród wszystkich dodatków do białej kapusty z grzybami najistotniejszy jest koperek. Nie należy go skąpić – na jedną główkę kapusty warto dodać nawet garść tego aromatycznego zioła. Kapusta zasmażana z grzybami jest więc kapitalną propozycją dla wszystkich smakoszy, którzy uwielbiają swojskie, pachnące akcenty.
Na jaką okazję? Kapusta zasmażana z grzybami może być wspaniałym dodatkiem do każdego obiadu. Doskonale będzie pasować nie tylko do tradycyjnego schabowego, ale również do pieczeni z dowolnego mięsa. Pasuje tak samo dobrze do wieprzowiny, wołowiny jak również dziczyzny i drobiu. Możesz mieć pewność, że kapusta zasmażana z grzybami sprawdzi się na co dzień i od święta.
Czy wiesz, że? Najlepszym momentem na przygotowanie kapusty białej zasmażanej z grzybami jest późne lato i jesień, kiedy to masz dostęp do młodej białej kapusty.
Dla urozmaicenia: Do kapusty zasmażanej obowiązkowo dorzuć ulubione grzyby leśne – prawdziwki uczynią z niej dodatek iście królewski. Najlepiej nadadzą się grzyby świeże, ale jeśli nie masz do nich dostępu, możesz je zastąpić suszonymi lub mrożonymi. Korzystaj z takich produktów, by gotowanie było dla ciebie przyjemnością! Dzięki białej kapuście z grzybami na nowo odkryjesz swoją pasję.