Młoda kapusta z grzybami - zasmażana: przepis | Przepisy.pl pixel

Zasmażana kapusta z grzybami

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

124

364 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

828 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2989 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

400 gramów

2 sztuki

20 gramów

3 sztuki

3 łyżki

50 gramów

100 gramów

2 łyżki

400 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na oleju podsmaż kiełbasę, cebule i grzyby, dodaj kapustę, czosnek, wszystko zalej wywarem ugotowanym wcześniej.

Zasmażana kapusta z grzybami - Krok 1

Krok 2

Dodaj kostkę Knorr, wszystko razem gotuj około 30 minut, aż kapusta będzie miękka.

Zasmażana kapusta z grzybami - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozpuść masło, połącz je z mąką, dodaj do kapusty cały czas mieszając.

Zasmażana kapusta z grzybami - Krok 3

Krok 4

Kapustę gotuj jeszcze około 20 minut, dopraw ją do smaku czarnym pieprzem, koperkiem i sokiem z cytryny.

Zasmażana kapusta z grzybami - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Jadwiga Jarząb

    Jadwiga Jarząb , 24.03.2020

    TAK. Robilam wczoraj na objad ale nie bylabym soba gdybym czegos nie zmienila .Ugotowalam kilka ziemniakow .Po ugotowaniu i ostudzeniu pokroilam je na grube plastry i podsmazylam na patelni na maselku na rumiano :) potem dodalam je do kapustki .p.s. moja babcia gdy robila podobna zasmazana kapustke ,dodawala do niej na koncu gotowane tuczone ziemniaki to zageszczalo kapuste gdy byla za rzadka i potrawa byla bardziej syta.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Moedler

    Jerzy Moedler , 16.09.2019

    dobry przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • anna galasiewicz

    anna galasiewicz , 05.11.2015

    wspaniały przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zasmażana kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zasmażana kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zasmażana kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zasmażana kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zasmażana kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zasmażana kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zasmażana kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zasmażana kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zasmażana kapusta z grzybamiZasmażana kapusta z grzybami

Posiekana kapusta, podsmażona z cebulą, kiełbasą jałowcową, a następnie podlana obficie bulionem i duszona pod przykryciem, skusi zapachem domowników. Zapowiada się naprawdę wyśmienita uczta! By przygotować ją od podstaw, sprawdź nasz przepis na młodą kapustę z grzybami. Smacznego!

Dla kogo? Spośród wszystkich dodatków do białej kapusty z grzybami najistotniejszy jest koperek. Nie należy go skąpić – na jedną główkę kapusty warto dodać nawet garść tego aromatycznego zioła. Kapusta zasmażana z grzybami jest więc kapitalną propozycją dla wszystkich smakoszy, którzy uwielbiają swojskie, pachnące akcenty.

Na jaką okazję? Kapusta zasmażana z grzybami może być wspaniałym dodatkiem do każdego obiadu. Doskonale będzie pasować nie tylko do tradycyjnego schabowego, ale również do pieczeni z dowolnego mięsa. Pasuje tak samo dobrze do wieprzowiny, wołowiny jak również dziczyzny i drobiu. Możesz mieć pewność, że kapusta zasmażana z grzybami sprawdzi się na co dzień i od święta.

Czy wiesz, że? Najlepszym momentem na przygotowanie kapusty białej zasmażanej z grzybami jest późne lato i jesień, kiedy to masz dostęp do młodej białej kapusty.

Dla urozmaicenia: Do kapusty zasmażanej obowiązkowo dorzuć ulubione grzyby leśne – prawdziwki uczynią z niej dodatek iście królewski. Najlepiej nadadzą się grzyby świeże, ale jeśli nie masz do nich dostępu, możesz je zastąpić suszonymi lub mrożonymi. Korzystaj z takich produktów, by gotowanie było dla ciebie przyjemnością! Dzięki białej kapuście z grzybami na nowo odkryjesz swoją pasję.