
Składniki
0.5 szklanki
1.5 kilograma
2 łyżki
3 sztuki
null
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka umyj, podziel na kawałki, a następnie włóż do osolonego wrzątku i gotuj około 30 minut.
Krok 2
Czosnek zmiażdż.
Krok 3
Składniki marynaty dokładnie wymieszaj, po czym włóż do niej ostudzone żeberka.
Krok 4
Wstaw do lodówki na noc.
Krok 5
Piecz 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej