
Składniki
0.5 szklanki
1.5 kilograma
2 łyżki
3 sztuki
null
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka umyj, podziel na kawałki, a następnie włóż do osolonego wrzątku i gotuj około 30 minut.
Krok 2
Czosnek zmiażdż.
Krok 3
Składniki marynaty dokładnie wymieszaj, po czym włóż do niej ostudzone żeberka.
Krok 4
Wstaw do lodówki na noc.
Krok 5
Piecz 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej