Żeberka w oryginalnej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w oryginalnej marynacie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1.5 kilograma

2 łyżki

3 sztuki

null

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka umyj, podziel na kawałki, a następnie włóż do osolonego wrzątku i gotuj około 30 minut.

Krok 2

Czosnek zmiażdż.

Krok 3

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj, po czym włóż do niej ostudzone żeberka.

Krok 4

Wstaw do lodówki na noc.

Krok 5

Piecz 15 minut.

Tagi:mięso
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w oryginalnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w oryginalnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w oryginalnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w oryginalnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w oryginalnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w oryginalnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w oryginalnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka w oryginalnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej