
Składniki
1 opakowanie
1 łyżka
100 gramów
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mieszanki na pizzę dodałam łyżkę cukru i przygotowałam ciasto zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Odstawiłam ciasto w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia.
Krok 3
Z gotowego ciasta odrywałam małe kulki wielkości orzecha włoskiego.
Krok 4
W płaskim naczyniu rozgrzałam olej i smażyłam w nim pączki z obu stron na rumiano.
Krok 5
Jeszcze gorące pączuszki wrzuciłam do torebki z cukrem pudrem i solidnie potrząsnęłam, by ładnie obtoczyły się w cukrze. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej