
Składniki
1 opakowanie
1 łyżka
100 gramów
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mieszanki na pizzę dodałam łyżkę cukru i przygotowałam ciasto zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Odstawiłam ciasto w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia.
Krok 3
Z gotowego ciasta odrywałam małe kulki wielkości orzecha włoskiego.
Krok 4
W płaskim naczyniu rozgrzałam olej i smażyłam w nim pączki z obu stron na rumiano.
Krok 5
Jeszcze gorące pączuszki wrzuciłam do torebki z cukrem pudrem i solidnie potrząsnęłam, by ładnie obtoczyły się w cukrze. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej