Zeppole czyli włoskie pączuszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zeppole czyli włoskie pączuszki

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżka

100 gramów

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mieszanki na pizzę dodałam łyżkę cukru i przygotowałam ciasto zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Odstawiłam ciasto w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia.

Krok 3

Z gotowego ciasta odrywałam małe kulki wielkości orzecha włoskiego.

Krok 4

W płaskim naczyniu rozgrzałam olej i smażyłam w nim pączki z obu stron na rumiano.

Krok 5

Jeszcze gorące pączuszki wrzuciłam do torebki z cukrem pudrem i solidnie potrząsnęłam, by ładnie obtoczyły się w cukrze. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zeppole czyli włoskie pączuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zeppole czyli włoskie pączuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zeppole czyli włoskie pączuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zeppole czyli włoskie pączuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zeppole czyli włoskie pączuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zeppole czyli włoskie pączuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zeppole czyli włoskie pączuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zeppole czyli włoskie pączuszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej