Zielona zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona zapiekanka

Autor: Weronika Kożańska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

140 gramów

200 gramów

150 gramów

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i podduś na patelni.

Krok 2

Warzywa i makaron ugotuj al dente.

Krok 3

Wszystko przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Na górę wyłóż ser i zapiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej