Zielona zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona zapiekanka

Autor: Weronika Kożańska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

140 gramów

200 gramów

150 gramów

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i podduś na patelni.

Krok 2

Warzywa i makaron ugotuj al dente.

Krok 3

Wszystko przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Na górę wyłóż ser i zapiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka serowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej