Zupa brokułowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa brokułowa

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

40 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bardzo lubię smak imbiru, dlatego gdy gotuję tę zupę, dodaję go trochę więcej, niż w przepisie. Oczywiście zawsze używam imbiru świeżego, który fajnie szczypie w język.

Krok 2

Zagotuj 500 ml wody, wrzuć kostki rosołowe, wymieszaj i gotuj minutę. W garnku rozgrzej oliwę, podsmaż marchewkę, cebulę, brokuły, imbir, chili i czosnek. Wlej rosół i gotuj, aż warzywa zmiękną. Dodaj mleko kokosowe, przypraw sosem rybnym, sokiem z limonki i olejem sezamowym. Możesz też dodać więcej imbiru. Udekoruj różyczkami brokułów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa brokułowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Risotto z brokułami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej