Składniki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bardzo lubię smak imbiru, dlatego gdy gotuję tę zupę, dodaję go trochę więcej, niż w przepisie. Oczywiście zawsze używam imbiru świeżego, który fajnie szczypie w język.
Krok 2
Zagotuj 500 ml wody, wrzuć kostki rosołowe, wymieszaj i gotuj minutę. W garnku rozgrzej oliwę, podsmaż marchewkę, cebulę, brokuły, imbir, chili i czosnek. Wlej rosół i gotuj, aż warzywa zmiękną. Dodaj mleko kokosowe, przypraw sosem rybnym, sokiem z limonki i olejem sezamowym. Możesz też dodać więcej imbiru. Udekoruj różyczkami brokułów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej