Zupa czosnkowa z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa czosnkowa z pomidorami

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 pęczek

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekać.

Krok 2

W garnku rozgrzać olej. Wrzucić włoszczyznę pokrojoną w paseczki i cebulę. Dusić 10 minut.

Krok 3

Dodać pomidory i 1l wody.

Krok 4

Dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotować, aż warzywa zmiękną.

Krok 5

Minutę przed końcem dodać przeciśnięty czosnek. Doprawić do smaku.

Krok 6

Podawać z ryżem lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej