Zupa czosnkowa z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa czosnkowa z pomidorami

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 pęczek

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekać.

Krok 2

W garnku rozgrzać olej. Wrzucić włoszczyznę pokrojoną w paseczki i cebulę. Dusić 10 minut.

Krok 3

Dodać pomidory i 1l wody.

Krok 4

Dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotować, aż warzywa zmiękną.

Krok 5

Minutę przed końcem dodać przeciśnięty czosnek. Doprawić do smaku.

Krok 6

Podawać z ryżem lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa cytrynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej