Zupa czosnkowa z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa czosnkowa z pomidorami

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 pęczek

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekać.

Krok 2

W garnku rozgrzać olej. Wrzucić włoszczyznę pokrojoną w paseczki i cebulę. Dusić 10 minut.

Krok 3

Dodać pomidory i 1l wody.

Krok 4

Dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotować, aż warzywa zmiękną.

Krok 5

Minutę przed końcem dodać przeciśnięty czosnek. Doprawić do smaku.

Krok 6

Podawać z ryżem lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa czosnkowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej