
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
200 gramów
0.5 sztuki
1 litr
2 ziarna
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch dokładnie wypłucz i gotuj w wodzie do miękkości z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.
Krok 2
Warzywa korzenne obierz i pokrój w kostkę, pora umyj przecinając wzdłuż i pokrój w plastry, pomidory pokrój w kostkę.
Krok 3
Do miękkiego i gotującego się grochu dodaj warzywa i gotuj jeszcze 15 min .
Krok 4
Dodaj Knorr zupa grochowa, majeranek, pomidory i tłuczony kminek. gotuj 10 min.
Krok 5
Podawaj z natką pietruszki
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa grochowa z warzywami i kminkiem
Zupa grochowa z warzywami i kminkiem to bardzo wyrazista i aromatyczna potrawa, a to za sprawą dużej ilości warzyw oraz przypraw. Jest odpowiednią propozycją zarówno na obiad, jak i kolację. Groch łuskany przed gotowaniem przejrzyj oraz dokładnie wypłucz, aby pozbyć się wszelkich zanieczyszczeń. Nie musisz go moczyć. Jeśli chcesz, aby był jeszcze smaczniejszy, do jego gotowania, oprócz ziela angielskiego i liścia laurowego, dodaj rozmaryn. Pamiętaj, żeby zupę gotować pod przykryciem. Dzięki temu wszystkie składniki (m.in. groch, ziemniaki, czy seler) szybciej będą miękkie. Pomidory pelati przed pokrojeniem odsącz na sitku, żeby pozbyć się zalewy. Kminek dodaj pod koniec gotowania, może być w wersji tłuczonej lub mielonej. Potrawę posyp na koniec posiekaną natką pietruszki lub rozmarynem. Zupę grochową z warzywami i kminkiem możesz podać w miseczkach chlebowych lub po prostu z wiejskim chlebem. Przygotuj to danie według naszego przepisu, a jego smak i aromat na pewno przypadną Ci do gustu.