Zupa krem groszkowo-ziołowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem groszkowo-ziołowa

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

0.3 szklanki

4 sztuki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź groszek i odłóż 4 łyżki.

Krok 2

Zagotuj wodę z kostką rosołową Knorr. Wrzuć groszek i masło i gotuj przez 5 minut.

Krok 3

Zmiksuj w malakserze zupę ze śmietanką i pokrojoną miętą, rozkruszoną mini kostką pietruszka Knorr.

Krok 4

Z chleba tostowego zrób na oleju rumiane grzanki.

Krok 5

Podawaj zupę w filiżankach lub bulionówkach z grzankami i groszkiem obok.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej