Zupa krem groszkowo-ziołowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem groszkowo-ziołowa

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

0.3 szklanki

4 sztuki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź groszek i odłóż 4 łyżki.

Krok 2

Zagotuj wodę z kostką rosołową Knorr. Wrzuć groszek i masło i gotuj przez 5 minut.

Krok 3

Zmiksuj w malakserze zupę ze śmietanką i pokrojoną miętą, rozkruszoną mini kostką pietruszka Knorr.

Krok 4

Z chleba tostowego zrób na oleju rumiane grzanki.

Krok 5

Podawaj zupę w filiżankach lub bulionówkach z grzankami i groszkiem obok.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa z boczkiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej