Zupa krem groszkowo-ziołowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem groszkowo-ziołowa

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

0.3 szklanki

4 sztuki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź groszek i odłóż 4 łyżki.

Krok 2

Zagotuj wodę z kostką rosołową Knorr. Wrzuć groszek i masło i gotuj przez 5 minut.

Krok 3

Zmiksuj w malakserze zupę ze śmietanką i pokrojoną miętą, rozkruszoną mini kostką pietruszka Knorr.

Krok 4

Z chleba tostowego zrób na oleju rumiane grzanki.

Krok 5

Podawaj zupę w filiżankach lub bulionówkach z grzankami i groszkiem obok.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z kaszą jaglaną
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej