
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
0.3 szklanki
4 sztuki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odcedź groszek i odłóż 4 łyżki.
Krok 2
Zagotuj wodę z kostką rosołową Knorr. Wrzuć groszek i masło i gotuj przez 5 minut.
Krok 3
Zmiksuj w malakserze zupę ze śmietanką i pokrojoną miętą, rozkruszoną mini kostką pietruszka Knorr.
Krok 4
Z chleba tostowego zrób na oleju rumiane grzanki.
Krok 5
Podawaj zupę w filiżankach lub bulionówkach z grzankami i groszkiem obok.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej