
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
0.3 szklanki
4 sztuki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odcedź groszek i odłóż 4 łyżki.
Krok 2
Zagotuj wodę z kostką rosołową Knorr. Wrzuć groszek i masło i gotuj przez 5 minut.
Krok 3
Zmiksuj w malakserze zupę ze śmietanką i pokrojoną miętą, rozkruszoną mini kostką pietruszka Knorr.
Krok 4
Z chleba tostowego zrób na oleju rumiane grzanki.
Krok 5
Podawaj zupę w filiżankach lub bulionówkach z grzankami i groszkiem obok.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej