Zupa krem groszkowo-ziołowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem groszkowo-ziołowa

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

0.3 szklanki

4 sztuki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź groszek i odłóż 4 łyżki.

Krok 2

Zagotuj wodę z kostką rosołową Knorr. Wrzuć groszek i masło i gotuj przez 5 minut.

Krok 3

Zmiksuj w malakserze zupę ze śmietanką i pokrojoną miętą, rozkruszoną mini kostką pietruszka Knorr.

Krok 4

Z chleba tostowego zrób na oleju rumiane grzanki.

Krok 5

Podawaj zupę w filiżankach lub bulionówkach z grzankami i groszkiem obok.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa pak choi
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej