Zupa krem groszkowo-ziołowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem groszkowo-ziołowa

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

0.3 szklanki

4 sztuki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź groszek i odłóż 4 łyżki.

Krok 2

Zagotuj wodę z kostką rosołową Knorr. Wrzuć groszek i masło i gotuj przez 5 minut.

Krok 3

Zmiksuj w malakserze zupę ze śmietanką i pokrojoną miętą, rozkruszoną mini kostką pietruszka Knorr.

Krok 4

Z chleba tostowego zrób na oleju rumiane grzanki.

Krok 5

Podawaj zupę w filiżankach lub bulionówkach z grzankami i groszkiem obok.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem groszkowo-ziołowa   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej