Elegancka zupa z orzechów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

55

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

200 gramów

1 pęczek

0.5 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obierz, umyj i ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Przecedź wywar przez sito i zagotuj razem z obranymi ze skórek, posiekanymi orzechami włoskimi.

Krok 3

W misce wymieszaj ze sobą śmietanę i żółtka. Zmiksuj, dopraw do smaku i wymieszaj powoli i ostrożnie z zupą. Nie gotuj.

Krok 4

Rozlej na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Elegancka zupa z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Elegancka zupa z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Elegancka zupa z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Elegancka zupa z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Elegancka zupa z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Elegancka zupa z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Elegancka zupa z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
15 osób ogląda przepis:
Biały puch
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej