Elegancka zupa z orzechów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Elegancka zupa z orzechów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

200 gramów

1 pęczek

0.5 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obierz, umyj i ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Przecedź wywar przez sito i zagotuj razem z obranymi ze skórek, posiekanymi orzechami włoskimi.

Krok 3

W misce wymieszaj ze sobą śmietanę i żółtka. Zmiksuj, dopraw do smaku i wymieszaj powoli i ostrożnie z zupą. Nie gotuj.

Krok 4

Rozlej na talerze.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Elegancka zupa z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Elegancka zupa z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Elegancka zupa z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Elegancka zupa z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Elegancka zupa z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Elegancka zupa z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Elegancka zupa z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Elegancka zupa z orzechów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zrazy kasztelańskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej