Składniki
null
null
200 gramów
1 pęczek
0.5 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę obierz, umyj i ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Przecedź wywar przez sito i zagotuj razem z obranymi ze skórek, posiekanymi orzechami włoskimi.
Krok 3
W misce wymieszaj ze sobą śmietanę i żółtka. Zmiksuj, dopraw do smaku i wymieszaj powoli i ostrożnie z zupą. Nie gotuj.
Krok 4
Rozlej na talerze.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej