Zupa krem z kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z kalafiora

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

1 litr

2 sztuki

0.5 łyżeczki

3 łyżki

4 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podziel na różyczki. Pozostałe warzywa obierz. Marchewkę pokrój na kawałki, cebulę, czosnek i imbir posiekaj.

Krok 2

Cebulę, czosnek i imbir zeszklij na maśle w garnku cały czas mieszając. Dodaj marchewkę i kalafiora.

Krok 3

Dolej bulion, poczekaj aż zawrze, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut pod przykryciem.

Krok 4

Trochę kalafiora odłóż, a resztę zupy zmiksuj ze śmietaną.

Krok 5

Przypraw curry, pieprzem, solą i gałką. Rozlej do talerzy, udekoruj odłożonym kalafiorem i posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kebab z mięsa mielonego
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej