
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
null
null
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżka
1 litr
2 sztuki
0.5 łyżeczki
3 łyżki
4 łyżki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora podziel na różyczki. Pozostałe warzywa obierz. Marchewkę pokrój na kawałki, cebulę, czosnek i imbir posiekaj.
Krok 2
Cebulę, czosnek i imbir zeszklij na maśle w garnku cały czas mieszając. Dodaj marchewkę i kalafiora.
Krok 3
Dolej bulion, poczekaj aż zawrze, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut pod przykryciem.
Krok 4
Trochę kalafiora odłóż, a resztę zupy zmiksuj ze śmietaną.
Krok 5
Przypraw curry, pieprzem, solą i gałką. Rozlej do talerzy, udekoruj odłożonym kalafiorem i posyp szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej