Zupa krem z kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z kalafiora

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

1 litr

2 sztuki

0.5 łyżeczki

3 łyżki

4 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podziel na różyczki. Pozostałe warzywa obierz. Marchewkę pokrój na kawałki, cebulę, czosnek i imbir posiekaj.

Krok 2

Cebulę, czosnek i imbir zeszklij na maśle w garnku cały czas mieszając. Dodaj marchewkę i kalafiora.

Krok 3

Dolej bulion, poczekaj aż zawrze, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut pod przykryciem.

Krok 4

Trochę kalafiora odłóż, a resztę zupy zmiksuj ze śmietaną.

Krok 5

Przypraw curry, pieprzem, solą i gałką. Rozlej do talerzy, udekoruj odłożonym kalafiorem i posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej