Zupa krem z ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

null

1 sztuka

null

1 łyżeczka

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w 1,5 szklanki wody.

Krok 2

Gdy ziemniaki będą miękkie odcedź je z wywaru w którym się gotowały.

Krok 3

Dodaj mleko, sól, gałkę muszkatołową i zagotuj. Zupę dopraw żółtkiem roztartym z masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Łosoś w panierce
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej