Zupa krem z ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

null

1 sztuka

null

1 łyżeczka

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w 1,5 szklanki wody.

Krok 2

Gdy ziemniaki będą miękkie odcedź je z wywaru w którym się gotowały.

Krok 3

Dodaj mleko, sól, gałkę muszkatołową i zagotuj. Zupę dopraw żółtkiem roztartym z masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej