
Składniki
5 sztuk
null
1 sztuka
null
1 łyżeczka
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w 1,5 szklanki wody.
Krok 2
Gdy ziemniaki będą miękkie odcedź je z wywaru w którym się gotowały.
Krok 3
Dodaj mleko, sól, gałkę muszkatołową i zagotuj. Zupę dopraw żółtkiem roztartym z masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej