
Składniki
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
5 łyżek
5 sztuk
4 sztuki
1 szklanka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę po oczyszczeniu i obraniu włoszczyznę zetrzyj na tarce z dużymi otworami lub drobno poszatkuj.
Krok 2
Warzywa przełóż do garnka, dodaj porcję rosołową i listek laurowy, zalej sześcioma szklankami zimnej wody. Gotuj na małym ogniu ok. 1 h.
Krok 3
Wywar odcedź i przelej go z powrotem do garnka. Czosnek i chrzan dodaj razem do zupy (czosnek wcześniej posiekaj).
Krok 4
Wędzone udko z kurczaka wyluzuj z kości, pokrój i wrzuć do zupy.
Krok 5
Śmietanę wymieszaj z mąką, dodaj do zupy. Zupę należy stale mieszać, aby nie dopuścić do wrzenia. Przed podaniem dodaj jajka pokrojone w paseczki oraz posiekaną natkę pietruszki (zupę należy podawać z pieczywem)
Krok 6
Dopraw do smaku kostką Knorr. Zupę gotuj 15 minut na niewielkim ogniu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej