Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 gramów

120 gramów

4 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ugotuj ciecierzycę według opisu na opakowaniu.

Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Ugotuj marchew. Cebulę delikatnie zeszklij na oliwie. Następnie dodaj do niej czosnek i całość chwilkę duś.

Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Ugotowane ziarna ciecierzycy zmiksuj na gładką masę razem z marchewką, cebulą i czosnkiem. Całość rozcieńcz bulionem warzywnym.

Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - Krok 3

Krok 4

Na dnie talerza ułóż liście szpinaku i zalej je gotową zupą.

Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: miedzi, manganu, witamin: A, kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej