Żur kiszony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żur kiszony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

100 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zalej ciepłą, przegotowaną wodą, a następnie dobrze wymieszaj.

Krok 2

Czosnek posiekaj.

Krok 3

Mąkę przelej do kamiennego garnka, dodaj czosnek i pozostaw na kilka dni w ciepłym miejscu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żur kiszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żur kiszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żur kiszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żur kiszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żur kiszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żur kiszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żur kiszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żur kiszony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej