Żur kiszony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żur kiszony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

100 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zalej ciepłą, przegotowaną wodą, a następnie dobrze wymieszaj.

Krok 2

Czosnek posiekaj.

Krok 3

Mąkę przelej do kamiennego garnka, dodaj czosnek i pozostaw na kilka dni w ciepłym miejscu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żur kiszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żur kiszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żur kiszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żur kiszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żur kiszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żur kiszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żur kiszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żur kiszony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej