Wegańskie burgery z fasoli – Zobacz na przepisy.pl pixel

100% wegańskie burgery

Autor: Agata Kmieć

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 puszka

1 puszka

1 pęczek

2 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

3 szklanki

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni bez termoobiegu. W misce od blendera umieszczamy fasole, 1 szklankę groszku, czosnek, natkę oraz olej i miksujemy na gładką masę.

Krok 2

Następnie dodajemy resztę groszku, sos sojowy, sól, pieprz, dokładnie mieszamy i próbujemy. W ostatnim etapie do naszej masy wsypujemy bułkę tartą, mieszamy i formujemy kotlety (jeżeli za bardzo się kleją należy dodać więcej bułki).

Krok 3

Wstawiamy je do piekarnika na papierze do pieczenia, po 20 minutach przewracamy na drugi bok i pieczemy kolejne 15-20 minut już na termoobiegu. Idealnie sprawdzą się jako vege burgery z sosem pomidorowym.

Agata Kmieć

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 100% wegańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 100% wegańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 100% wegańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 100% wegańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 100% wegańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 100% wegańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 100% wegańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • 100% wegańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej