Wegańskie burgery z fasoli – Zobacz na przepisy.pl pixel

100% wegańskie burgery

Autor: Agata Kmieć

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 puszka

1 puszka

1 pęczek

2 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

3 szklanki

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni bez termoobiegu. W misce od blendera umieszczamy fasole, 1 szklankę groszku, czosnek, natkę oraz olej i miksujemy na gładką masę.

Krok 2

Następnie dodajemy resztę groszku, sos sojowy, sól, pieprz, dokładnie mieszamy i próbujemy. W ostatnim etapie do naszej masy wsypujemy bułkę tartą, mieszamy i formujemy kotlety (jeżeli za bardzo się kleją należy dodać więcej bułki).

Krok 3

Wstawiamy je do piekarnika na papierze do pieczenia, po 20 minutach przewracamy na drugi bok i pieczemy kolejne 15-20 minut już na termoobiegu. Idealnie sprawdzą się jako vege burgery z sosem pomidorowym.

Agata Kmieć

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 100% wegańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 100% wegańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 100% wegańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 100% wegańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 100% wegańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 100% wegańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 100% wegańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • 100% wegańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Warzywa po indyjsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej