3 BIT z wafelkami i mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

3 BIT z wafelkami i mango

Autor: Małgorzata Malinowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
0 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szklanki

200 gramów

200 gramów

500 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

2 opakowania

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki, smarujemy masą krówkową i znów układamy herbatniki. Budynie gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Studzimy. Miksujemy z masłem na puszystą masę. Wafelki kroimy w kosteczkę i dodajemy do masy, mieszamy. Wykładamy na herbatniki. Masę budyniową pokrywamy herbatnikami. Śmietanę ubijamy na sztywno. Mango obieramy i kroimy w kosteczkę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Mieszamy z masą śmietankową żelatynę i mango. Wykładamy na herbatniki. Masę śmietankową posypujemy pokrojonymi w kosteczkę wafelkami. Chłodzimy w lodówce ( około 2 godzin ). Smacznego ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej