
Składniki
2 sztuki
2 szklanki
200 gramów
200 gramów
500 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
2 opakowania
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki, smarujemy masą krówkową i znów układamy herbatniki. Budynie gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Studzimy. Miksujemy z masłem na puszystą masę. Wafelki kroimy w kosteczkę i dodajemy do masy, mieszamy. Wykładamy na herbatniki. Masę budyniową pokrywamy herbatnikami. Śmietanę ubijamy na sztywno. Mango obieramy i kroimy w kosteczkę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Mieszamy z masą śmietankową żelatynę i mango. Wykładamy na herbatniki. Masę śmietankową posypujemy pokrojonymi w kosteczkę wafelkami. Chłodzimy w lodówce ( około 2 godzin ). Smacznego ;)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej