3 BIT z wafelkami i mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

3 BIT z wafelkami i mango

Autor: Małgorzata Malinowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
0 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szklanki

200 gramów

200 gramów

500 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

2 opakowania

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki, smarujemy masą krówkową i znów układamy herbatniki. Budynie gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Studzimy. Miksujemy z masłem na puszystą masę. Wafelki kroimy w kosteczkę i dodajemy do masy, mieszamy. Wykładamy na herbatniki. Masę budyniową pokrywamy herbatnikami. Śmietanę ubijamy na sztywno. Mango obieramy i kroimy w kosteczkę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Mieszamy z masą śmietankową żelatynę i mango. Wykładamy na herbatniki. Masę śmietankową posypujemy pokrojonymi w kosteczkę wafelkami. Chłodzimy w lodówce ( około 2 godzin ). Smacznego ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa grzybowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej