3 BIT z wafelkami i mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

3 BIT z wafelkami i mango

Autor: Małgorzata Malinowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
0 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szklanki

200 gramów

200 gramów

500 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

2 opakowania

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki, smarujemy masą krówkową i znów układamy herbatniki. Budynie gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Studzimy. Miksujemy z masłem na puszystą masę. Wafelki kroimy w kosteczkę i dodajemy do masy, mieszamy. Wykładamy na herbatniki. Masę budyniową pokrywamy herbatnikami. Śmietanę ubijamy na sztywno. Mango obieramy i kroimy w kosteczkę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Mieszamy z masą śmietankową żelatynę i mango. Wykładamy na herbatniki. Masę śmietankową posypujemy pokrojonymi w kosteczkę wafelkami. Chłodzimy w lodówce ( około 2 godzin ). Smacznego ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • 3 BIT z wafelkami i mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pizzerinki z patelni
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej