Sałatka indyjski afrodyzjak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka indyjski afrodyzjak

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

200 gramów

2 łyżki

0.5 pęczka

4 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

0.5 pęczka

1 łyżeczka

200 gramów

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 3

Na rozgrzanej w rondlu oliwie podsmażyć kardamon, goździki, imbir, ostre papryczki, cebulę, czosnek. Smażyć 2 minuty ciągle mieszając.

Krok 4

Dodać przyprawę Garam masala, kurczaka, ciecierzycę i pomidory. Dusić pod przykryciem 10 minut na wolnym ogniu.

Krok 5

Wystudzić, przełożyć do miski, oprósz miętą i kolendrą.

Krok 2

Mięso lekko podsmażyć. cebulę, ostre papryczki i czosnek posiekaj. zioła posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka indyjski afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka indyjski afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka indyjski afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka indyjski afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka indyjski afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka indyjski afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka indyjski afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka indyjski afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Wołowina po seczuańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej