
Składniki
1 sztuka
null
200 gramów
2 łyżki
0.5 pęczka
4 sztuki
1 łyżeczka
2 sztuki
0.5 pęczka
1 łyżeczka
200 gramów
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
Krok 3
Na rozgrzanej w rondlu oliwie podsmażyć kardamon, goździki, imbir, ostre papryczki, cebulę, czosnek. Smażyć 2 minuty ciągle mieszając.
Krok 4
Dodać przyprawę Garam masala, kurczaka, ciecierzycę i pomidory. Dusić pod przykryciem 10 minut na wolnym ogniu.
Krok 5
Wystudzić, przełożyć do miski, oprósz miętą i kolendrą.
Krok 2
Mięso lekko podsmażyć. cebulę, ostre papryczki i czosnek posiekaj. zioła posiekaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































