
Składniki
1 sztuka
null
200 gramów
2 łyżki
0.5 pęczka
4 sztuki
1 łyżeczka
2 sztuki
0.5 pęczka
1 łyżeczka
200 gramów
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
Krok 3
Na rozgrzanej w rondlu oliwie podsmażyć kardamon, goździki, imbir, ostre papryczki, cebulę, czosnek. Smażyć 2 minuty ciągle mieszając.
Krok 4
Dodać przyprawę Garam masala, kurczaka, ciecierzycę i pomidory. Dusić pod przykryciem 10 minut na wolnym ogniu.
Krok 5
Wystudzić, przełożyć do miski, oprósz miętą i kolendrą.
Krok 2
Mięso lekko podsmażyć. cebulę, ostre papryczki i czosnek posiekaj. zioła posiekaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































