
Składniki
1 sztuka
null
200 gramów
2 łyżki
0.5 pęczka
4 sztuki
1 łyżeczka
2 sztuki
0.5 pęczka
1 łyżeczka
200 gramów
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
Krok 3
Na rozgrzanej w rondlu oliwie podsmażyć kardamon, goździki, imbir, ostre papryczki, cebulę, czosnek. Smażyć 2 minuty ciągle mieszając.
Krok 4
Dodać przyprawę Garam masala, kurczaka, ciecierzycę i pomidory. Dusić pod przykryciem 10 minut na wolnym ogniu.
Krok 5
Wystudzić, przełożyć do miski, oprósz miętą i kolendrą.
Krok 2
Mięso lekko podsmażyć. cebulę, ostre papryczki i czosnek posiekaj. zioła posiekaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej