
Składniki
150 gramów
80 gramów
4 sztuki
600 gramów
1 opakowanie
6 sztuk
2 opakowania
250 mililitrów
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasteczka zmiel, aby były jak bułka tarta. Masło rozpuść i dodaj do ciasteczek.
Krok 2
Formę do pieczenia posmaruj masłem i wyłóż papierem. Ułóż ciasteczka i mocno ugnieć, aby powstała zbita warstwa.
Krok 3
Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz przez 7 minut.
Krok 4
Do sera dodaj śmietanę, cukier, jaja oraz aromat waniliowy i wszystko wymieszaj lub zmiksuj na jednolitą masę.
Krok 5
Truskawki przekrój na połowy i podziel na dwie części. Jedną część truskawek ułóż na upieczonym spodzie ciasta i przyłóż masą serową. Włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i piecz przez 50 minut.
Krok 6
Galaretkę przyrządź wedle przepisu na opakowaniu i poczekaj, aż się ochłodzi.
Krok 7
Na ostudzony sernik ułóż drugą część truskawek i zalej galaretką. Włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej