Amerykański sernik z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykański sernik z truskawkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

80 gramów

4 sztuki

600 gramów

1 opakowanie

6 sztuk

2 opakowania

250 mililitrów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasteczka zmiel, aby były jak bułka tarta. Masło rozpuść i dodaj do ciasteczek.

Krok 2

Formę do pieczenia posmaruj masłem i wyłóż papierem. Ułóż ciasteczka i mocno ugnieć, aby powstała zbita warstwa.

Krok 3

Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz przez 7 minut.

Krok 4

Do sera dodaj śmietanę, cukier, jaja oraz aromat waniliowy i wszystko wymieszaj lub zmiksuj na jednolitą masę.

Krok 5

Truskawki przekrój na połowy i podziel na dwie części. Jedną część truskawek ułóż na upieczonym spodzie ciasta i przyłóż masą serową. Włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i piecz przez 50 minut.

Krok 6

Galaretkę przyrządź wedle przepisu na opakowaniu i poczekaj, aż się ochłodzi.

Krok 7

Na ostudzony sernik ułóż drugą część truskawek i zalej galaretką. Włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykański sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykański sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykański sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykański sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykański sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykański sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykański sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykański sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Biały puch
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej