Składniki
150 gramów
80 gramów
4 sztuki
600 gramów
1 opakowanie
6 sztuk
2 opakowania
250 mililitrów
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasteczka zmiel, aby były jak bułka tarta. Masło rozpuść i dodaj do ciasteczek.
Krok 2
Formę do pieczenia posmaruj masłem i wyłóż papierem. Ułóż ciasteczka i mocno ugnieć, aby powstała zbita warstwa.
Krok 3
Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz przez 7 minut.
Krok 4
Do sera dodaj śmietanę, cukier, jaja oraz aromat waniliowy i wszystko wymieszaj lub zmiksuj na jednolitą masę.
Krok 5
Truskawki przekrój na połowy i podziel na dwie części. Jedną część truskawek ułóż na upieczonym spodzie ciasta i przyłóż masą serową. Włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i piecz przez 50 minut.
Krok 6
Galaretkę przyrządź wedle przepisu na opakowaniu i poczekaj, aż się ochłodzi.
Krok 7
Na ostudzony sernik ułóż drugą część truskawek i zalej galaretką. Włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej