Amerykański sernik z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykański sernik z truskawkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

80 gramów

4 sztuki

600 gramów

1 opakowanie

6 sztuk

2 opakowania

250 mililitrów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasteczka zmiel, aby były jak bułka tarta. Masło rozpuść i dodaj do ciasteczek.

Krok 2

Formę do pieczenia posmaruj masłem i wyłóż papierem. Ułóż ciasteczka i mocno ugnieć, aby powstała zbita warstwa.

Krok 3

Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz przez 7 minut.

Krok 4

Do sera dodaj śmietanę, cukier, jaja oraz aromat waniliowy i wszystko wymieszaj lub zmiksuj na jednolitą masę.

Krok 5

Truskawki przekrój na połowy i podziel na dwie części. Jedną część truskawek ułóż na upieczonym spodzie ciasta i przyłóż masą serową. Włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i piecz przez 50 minut.

Krok 6

Galaretkę przyrządź wedle przepisu na opakowaniu i poczekaj, aż się ochłodzi.

Krok 7

Na ostudzony sernik ułóż drugą część truskawek i zalej galaretką. Włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykański sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykański sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykański sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykański sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykański sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykański sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykański sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykański sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej