
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
null
null
2 sztuki
0.5 szklanki
3 łyżki
800 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz, a następnie podziel na 6 kotletów.
Krok 2
Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Krok 3
Cebule, czosnek, zioła, przyprawy wymieszaj z olejem i czerwonym winem.
Krok 4
Zamarynuj mięso i wstaw na noc w chłodne miejsce.
Krok 5
Przed pieczeniem oczyść mięso częściowo z marynaty i piecz przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej