
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
null
null
2 sztuki
0.5 szklanki
3 łyżki
800 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz, a następnie podziel na 6 kotletów.
Krok 2
Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Krok 3
Cebule, czosnek, zioła, przyprawy wymieszaj z olejem i czerwonym winem.
Krok 4
Zamarynuj mięso i wstaw na noc w chłodne miejsce.
Krok 5
Przed pieczeniem oczyść mięso częściowo z marynaty i piecz przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej