Babeczki śmietankowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

0.75 szklanki

20 dekagramów

1 sztuka

krem:

0.5 litra

1 sztuka

2 sztuki

0.75 szklanki

10 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto kruche i pozostawić na 30 minut w lodówce.

Krok 2

Rozwałkować na grubość 1 cm i wylepić nim foremki.

Krok 3

Babeczki napełnić kremem śmietankowym i przykryć warstwą ciasta grubości 1 cm.

Krok 4

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem wanilinowym.

Krok 5

Krem: Do mleka wbić żółtka i jajo, dodać mąkę, cukier i cukier wanilinowy, zagotować na małym ogniu, mieszając, aby masa nie przypaliła się.

Krok 6

Gdy masa zgęstnieje, zdjąć z ognia i przestudzić.

Krok 7

Dodać Kasię i wymieszać. Po ostudzeniu napełnić babeczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jagodowe muffiny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej