Babeczki z bitą śmietaną i owocami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij
Babeczki z bitą śmietaną i owocami

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

80 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

0.5 litra

2 łyżeczki

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na stolnicę przesiać mąkę, Kasię prosto z lodówki pokroić w kostkę i wysypać na mąkę.

Krok 2

Dodać cukier, cukier waniliowy, jajko, aromat cytrynowy i dobrze zagnieść ciasto. Ciasto należy odstawić, na co najmniej 30 minut do lodówki.

Krok 3

Foremki wysmarować Kasią.

Krok 4

Stolnicę obsypać delikatnie mąką i cienko rozwałkować ciasto.

Krok 5

Z ciasta wyciąć małe kółeczka, nakładać na foremkę i dociskać palcami do ścianek foremek.

Krok 6

Nakłuć widelcem, żeby w czasie pieczenia ciasto się nie wybrzuszyło.

Krok 7

Babeczki po ostygnięciu delikatnie wyjąć z foremek i nadziewać tuż przed podaniem. Ja proponuję bitą śmietanę ubić śmietanę kremówkę i dodać żelatyny) i drobno pokrojone owoce. Do ozdobienia można użyć wiórków czekoladowych. SMACZNEGO

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej