BABECZKI Z MALINAMI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

21 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

0.75 szklanki

1 szczypta

2 łyżeczki

1 opakowanie

100 gramów

1 szklanka

2 sztuki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszać suche składniki.

Krok 2

Osobno wymieszać mokre i dodać do suchych.

Krok 3

Połączyć szybko razem, następnie dodać owoce.

Krok 4

Przekładać do foremki na muffinki wysmarowanej lekko Kasią (na 12 babeczek).

Krok 5

Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 175-200 stopni.

Krok 6

Można posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BABECZKI Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BABECZKI Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BABECZKI Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BABECZKI Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BABECZKI Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BABECZKI Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BABECZKI Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej