Babka Babci

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

319

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka miksować z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Dodać 2 rodzaje mąki, proszek do pieczenia, rozpuszczoną Kasię.

Krok 3

85 % ciasta wylać na wysmarowaną tłuszczem blachę.

Krok 4

Do pozostałej części jasnego ciasta dodać kakao. Porządnie wymieszać.

Krok 5

Ciemne ciasto wylać na jasne ciasto.

Krok 6

Rozbełtać widelcem i piec ok. 50 min. w 175 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka Babci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Lasagne szpinakowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej