Babka biszkoptowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1053

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij
Babka biszkoptowa

Składniki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 opakowanie

5 sztuk

4 szklanki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem na pianę, ciągle ubijając, dodawać po 1 łyżce oleju, wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Formę wysmarować Kasią i wysypać tartą bułką.

Krok 3

Wlać ciasto.

Krok 4

Piec około 40 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej