Babka Jogurtowa Zebra

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

21 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

300 gramów

200 mililitrów

3 szklanki

2 łyżeczki

1.5 szklanki

1 opakowanie

4 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja i cukier miksujemy na najwyższych obrotach mikserem przez 10 min. (długość miksowania jest bardzo ważna!!), zmniejszamy obroty, dodajemy jogurt, olej, aromat, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszamy na jednolitą masę.

Krok 2

Odlewamy część ciasta i dodajemy kakao, dobrze mieszamy.

Krok 3

Gotowe ciasto nakładamy do formy wysmarowanej Kasią i oprószonej bułką tartą, nakładamy na przemian łyżką (3 łyżki biała, 2 łyżki kakaowa na środek formy, jedno na drugie, aż do skończenia ciasta, wysokości 3/4 formy (ponieważ zwiększy swoją objętość).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka Jogurtowa Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka Jogurtowa Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka Jogurtowa Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka Jogurtowa Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka Jogurtowa Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka Jogurtowa Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka Jogurtowa Zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej