babka z kisielem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij
babka z kisielem

Składniki

2.5 szklanki

0.5 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

1.5 szklanki

2 łyżeczki

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić pianę z cukrem, dodać żółtka, lekko mieszając wlać olej, wodę i przesianą mąkę z proszkiem i kisielem.

Krok 2

Wszystko delikatnie wymieszać.

Krok 3

Wylać do okrągłej blaszki (blaszkę posmarować Kasią i obsypać bułką tartą).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • babka z kisielem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • babka z kisielem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • babka z kisielem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • babka z kisielem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • babka z kisielem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • babka z kisielem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • babka z kisielem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej