Bananowo- sałatkowy mix przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bananowo- sałatkowy mix

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Banany obierz ze skóry i pokrój w plasterki, a gruszkę obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Migdały posiekaj.

Krok 3

Banany i gruszkę skrop sokiem wyciskanym z cytryny.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z przyprawami i dodaj do sałatki.

Krok 5

Wszystko wymieszaj, posyp migdałami i podawaj chłodzone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowo- sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowo- sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowo- sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowo- sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowo- sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowo- sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowo- sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bananowo- sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej