
Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
5 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Banany obierz ze skóry i pokrój w plasterki, a gruszkę obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Migdały posiekaj.
Krok 3
Banany i gruszkę skrop sokiem wyciskanym z cytryny.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z przyprawami i dodaj do sałatki.
Krok 5
Wszystko wymieszaj, posyp migdałami i podawaj chłodzone.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej