
Składniki
null
1 sztuka
6 łyżek
500 gramów
300 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapusty poszatkuj i osobno ułóż w naczyniach, posól, ugnieć i odstaw na 30 minut.
Krok 2
Czerwoną kapustę sparz w lekko osolonym wrzątku i odciśnij .
Krok 3
Wymieszaj z białą kapustą skrop obficie wyciśniętym z cytryny sokiem.
Krok 4
W rondelku podgrzej miód i obrane, pokrojone w kawałki jabłka. Podduś przez kilka minut i wymieszaj z pozostałymi składnikami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej