Beskidzka sałatka z miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Beskidzka sałatka z miodem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

6 łyżek

500 gramów

300 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapusty poszatkuj i osobno ułóż w naczyniach, posól, ugnieć i odstaw na 30 minut.

Krok 2

Czerwoną kapustę sparz w lekko osolonym wrzątku i odciśnij .

Krok 3

Wymieszaj z białą kapustą skrop obficie wyciśniętym z cytryny sokiem.

Krok 4

W rondelku podgrzej miód i obrane, pokrojone w kawałki jabłka. Podduś przez kilka minut i wymieszaj z pozostałymi składnikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bitki wieprzowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej