Beskidzka sałatka z miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Beskidzka sałatka z miodem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

6 łyżek

500 gramów

300 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapusty poszatkuj i osobno ułóż w naczyniach, posól, ugnieć i odstaw na 30 minut.

Krok 2

Czerwoną kapustę sparz w lekko osolonym wrzątku i odciśnij .

Krok 3

Wymieszaj z białą kapustą skrop obficie wyciśniętym z cytryny sokiem.

Krok 4

W rondelku podgrzej miód i obrane, pokrojone w kawałki jabłka. Podduś przez kilka minut i wymieszaj z pozostałymi składnikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo węgierskie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej