Beskidzka sałatka z miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Beskidzka sałatka z miodem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

6 łyżek

500 gramów

300 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapusty poszatkuj i osobno ułóż w naczyniach, posól, ugnieć i odstaw na 30 minut.

Krok 2

Czerwoną kapustę sparz w lekko osolonym wrzątku i odciśnij .

Krok 3

Wymieszaj z białą kapustą skrop obficie wyciśniętym z cytryny sokiem.

Krok 4

W rondelku podgrzej miód i obrane, pokrojone w kawałki jabłka. Podduś przez kilka minut i wymieszaj z pozostałymi składnikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Beskidzka sałatka z miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej