Składniki
null
1 sztuka
6 łyżek
500 gramów
300 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapusty poszatkuj i osobno ułóż w naczyniach, posól, ugnieć i odstaw na 30 minut.
Krok 2
Czerwoną kapustę sparz w lekko osolonym wrzątku i odciśnij .
Krok 3
Wymieszaj z białą kapustą skrop obficie wyciśniętym z cytryny sokiem.
Krok 4
W rondelku podgrzej miód i obrane, pokrojone w kawałki jabłka. Podduś przez kilka minut i wymieszaj z pozostałymi składnikami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej