Bezglutenowe crumble z rabarbarem

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

18

194 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

241 osób wydrukowało

Pobierz pdf

477 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

150 gramów

30 gramów

30 gramów

1 łyżka

2 łyżki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rabarbar umyj i pokrój na 2 centymetrowe kawałki. Dodaj 2/3 cukru i mąkę ziemniaczaną, wymieszaj.

Bezglutenowe crumble z rabarbarem - Krok 1

Krok 2

Cztery tartaletki posmaruj Kasią i przełóż do nich rabarbar.

Bezglutenowe crumble z rabarbarem - Krok 2

Krok 3

W misce wymieszaj mikserem: mąkę kukurydzianą, ryżową, łyżkę wody, pozostały cukier i Kasię.

Bezglutenowe crumble z rabarbarem - Krok 3

Krok 4

Ciasto zagnieć dłonią w kulkę, a następnie rozdziel widelcem na kruszonkę.

Bezglutenowe crumble z rabarbarem - Krok 4

Krok 5

Otrzymaną kruszonkę wyłóż na rabarbar w tartaletkach.

Bezglutenowe crumble z rabarbarem - Krok 5

Krok 6

Wstaw do nagrzanego do 200 st.C piekarnika i piecz około 20 minut. 5 minut przed końcem pieczenia posyp crumble płatkami migdałowymi.

Bezglutenowe crumble z rabarbarem - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezglutenowe crumble z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezglutenowe crumble z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezglutenowe crumble z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezglutenowe crumble z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezglutenowe crumble z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezglutenowe crumble z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezglutenowe crumble z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej