Bezy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

24 dekagramy

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z solą na sztywną pianę w metalowej misce( uważać, żeby nie przebić białek).

Krok 2

Do ubitej piany dodawać po łyżce cukru, ubijając na najwyższych obrotach.

Krok 3

Piana bezowa powinna być gęsta, lśniąca i gładka- bez drobinek cukru.

Krok 4

Masę włożyć do rękawa i wyciskać rozetki na blachę wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 5

Bezy suszyć w piekarniku z termoobiegiem około 2 godzin(w zależności od wielkości) w temperaturze 120 C.

Krok 6

Przechowywać bezy w szczelnie zamykanych pojemnikach ,żeby nie straciły swojej "chrupkości".Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Proste ciastka
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej