Bezy

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubijamy białka chwilę, po czym stopniowo wsypujemy cukier.

Krok 2

Ubijamy, aż masa będzie sztywna i będzie błyszczeć się.

Krok 3

Układamy bezy łyżeczką na blaszce wyłożonej papierem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 100'C. Pieczemy 45-50min.

Krok 4

Po upieczeniu zostawiamy je w piekarniku na ok.1 h po to, by stwardniały.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Ciasto naleśnikowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej