Biszkopt z kremem waniliowym

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

400 mililitrów

1 łyżka

6 łyżek

15 gramów

6 łyżek

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka, cukier, cukier waniliowy ubić mikserem do białości. Dodać rozpuszczoną Kasię, mąkę i lekko przemieszać.

Krok 2

Masę biszkoptową wylać na dwie brytfanny i upiec biszkopty.

Krok 3

Wystudzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, pod koniec dodać krem waniliowy w proszku i wszystko chwilę ubijać w mikserze na niskich obrotach. Gotowy krem wyłożyć na biszkopt, przykryć drugim biszkoptem. Na wierzch rozłożyć świeże owoce, zalać galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z kremem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z kremem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z kremem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z kremem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z kremem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z kremem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z kremem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej