Biszkopt z kremem waniliowym

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

6 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

400 mililitrów

1 łyżka

6 łyżek

15 gramów

6 łyżek

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka, cukier, cukier waniliowy ubić mikserem do białości. Dodać rozpuszczoną Kasię, mąkę i lekko przemieszać.

Krok 2

Masę biszkoptową wylać na dwie brytfanny i upiec biszkopty.

Krok 3

Wystudzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, pod koniec dodać krem waniliowy w proszku i wszystko chwilę ubijać w mikserze na niskich obrotach. Gotowy krem wyłożyć na biszkopt, przykryć drugim biszkoptem. Na wierzch rozłożyć świeże owoce, zalać galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z kremem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z kremem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z kremem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z kremem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z kremem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z kremem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z kremem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bawole oczy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej