Brownie

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

5 sztuk

220 gramów

2 szklanki

1 łyżeczka

200 gramów

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę z KASIĄ rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić

Krok 2

Całe jajka ubić z cukrem, około 10 minut

Krok 3

Powoli dodawać przestudzoną masę czekoladową

Krok 4

Następnie dodawać przesianą mąkę i sól (ciągle ubijać). Dodać posiekane orzechy

Krok 5

Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia (25x25)

Krok 6

Po upieczeniu i ostudzeniu posmarować masłem orzechowym

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - BrownieBrownie

Pierwsze wydane drukiem przepisy na to ciasto pochodzą z 1904 roku, a jego wynalezienie przypisuje się Amerykanom. Czekoladowo-orzechowy deser szybko stał się znany i zagościł w deserowym menu mieszkańców nowego kontynentu. Współcześnie popularny jest również wśród Europejczyków – nic w tym dziwnego – to w końcu ciasto równie smaczne, co proste w przygotowaniu. Niewielkim nakładem czasu możesz przygotować wypiek, który charakteryzować się będzie intensywnym, czekoladowo-orzechowym smakiem. Brownie warto pokroić na małe kawałki i przechowywać jako słodką przekąskę, która sprawdzi się zarówno na podwieczorek, piknik, jak i jako dodatek do porannej kawy. Świetnie komponuje się ze smakiem masła orzechowego, kwaśnych konfitur lub sezonowych owoców. Przygotuj brownie według naszego przepisu, a na pewno będziesz do niego wracać częściej!