Brownie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brownie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

6 sztuk

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku do gotowania na parze rozpuść czekolady z masłem.

Krok 2

Do miseczki wbij jaja i ubij mikserem. W trakcie dodaj mąkę oraz cukier.

Krok 3

Do masy z jajek dolej ostudzoną czekoladę oraz posiekane orzechy i wymieszaj.

Krok 4

Spód blachy do pieczenia wyłóż pergaminem. Na niego wlej ciasto i piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 5

Ciasto ostudź, usuń pergamin i pokrój na kwadraty. Podawaj na ciepło lub zimno.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bób z boczkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej