
Składniki
2 sztuki
3 szklanki
4 sztuki
200 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę i masło wkładam do miseczki, którą ustawiam na garnku z gotującą się wodą. Powoli rozpuszcza, aż obydwa składniki się połączą.
Krok 2
Orzechy podprażam około 6 minut na suchej patelni a następnie przekładam do woreczka i tłukę tłuczkiem do mięsa aby je rozdrobnić.
Krok 3
Do drugiej miski wsypuję cukier do którego wbijam jajka.
Krok 4
Całość miksuję około 4 minut mikserem na najwyższych obrotach.
Krok 5
Do masy jajecznej powoli wlewam rozpuszczone masło z czekoladą. Miksuje chwilę do połączenia składników.
Krok 6
Dodaję kakao i mąkę. Miksuję jeszcze przez chwilę.
Krok 7
Dodaję potłuczone orzechy laskowe i mieszam.
Krok 8
Masę wylewam na wyłożona papierem do pieczenia blaszkę.
Krok 9
Piekę 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej