Brownie z orzechami laskowymi

Autor: Agnieszka Stępińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

1 łyżka

3 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę i masło wkładam do miseczki, którą ustawiam na garnku z gotującą się wodą. Powoli rozpuszcza, aż obydwa składniki się połączą.

Krok 2

Orzechy podprażam około 6 minut na suchej patelni a następnie przekładam do woreczka i tłukę tłuczkiem do mięsa aby je rozdrobnić.

Krok 3

Do drugiej miski wsypuję cukier do którego wbijam jajka.

Krok 4

Całość miksuję około 4 minut mikserem na najwyższych obrotach.

Krok 5

Do masy jajecznej powoli wlewam rozpuszczone masło z czekoladą. Miksuje chwilę do połączenia składników.

Krok 6

Dodaję kakao i mąkę. Miksuję jeszcze przez chwilę.

Krok 7

Dodaję potłuczone orzechy laskowe i mieszam.

Krok 8

Masę wylewam na wyłożona papierem do pieczenia blaszkę.

Krok 9

Piekę 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

14

Opinie o przepisie

  • Monika Milewska

    Monika Milewska

    Tylko ile tej mąki to już nie jest napisane. Swoją drogą nie jest to najlepszy przepis. Ten, z którego korzystam jest lepszy.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brownie z orzechami laskowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brownie z orzechami laskowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brownie z orzechami laskowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brownie z orzechami laskowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brownie z orzechami laskowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brownie z orzechami laskowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brownie z orzechami laskowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej