Brzoskwiniowa pianka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

4 sztuki

2 opakowania

250 mililitrów

10 dekagramów

5 dekagramów

10 dekagramów

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj oddzielnie 2 galaretki, jedną rozpuść wg przepisu, drugą w 1/2 szklance wody.

Krok 2

Zmiksuj Kasię z kremem czekoladowym i wiórkami kokosowymi zostawiając 1 łyżkę do wysypania spodu tortownicy.

Krok 3

Wsyp do kremu pokruszone biszkopty (skropione alkoholem, jeśli ciasto przeznaczone jest dla dorosłych) i wymieszaj, rozłóż masę na spodzie tortu na wiórkach.

Krok 4

Ubij mleko skondensowane, dodając pod koniec ubijania ostudzoną (prawie zimną) galaretkę brzoskwiniową, tą z mniejszą ilością wody.

Krok 5

Po czym dodaj posiekana białą czekoladę. Delikatnie wymieszaj piankę i wyłóż na masę czekoladowo- kokosową.

Krok 6

Na piance ułóż dekorację z cząstek brzoskwiń, zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki aż stężeje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brzoskwiniowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brzoskwiniowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brzoskwiniowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brzoskwiniowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brzoskwiniowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brzoskwiniowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brzoskwiniowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej