Składniki
100 gramów
2 łyżki
40 gramów
1 łyżeczka
250 gramów
400 gramów
20 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmielić pszenicę i natkę pietruszki (lub pokruszyć kostki Knorr) - odstawić.
Krok 2
Zrobić zaczyn z drożdży, cukru i wody - poczekać, aż zacznie pracować.Dodać pozostałe składniki, wyrobić gładkie ciasto. Przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia na ok. 20min.
Krok 3
Podzielić na 9-10 części, uformować wałeczki. Zawinąć w kształt bułeczki. Odstawić na 15 min. do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200ºC przez 20min (do zarumienienia)
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej