Bułeczki z pietruszką

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 łyżki

40 gramów

1 łyżeczka

250 gramów

400 gramów

20 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmielić pszenicę i natkę pietruszki (lub pokruszyć kostki Knorr) - odstawić.

Krok 2

Zrobić zaczyn z drożdży, cukru i wody - poczekać, aż zacznie pracować.Dodać pozostałe składniki, wyrobić gładkie ciasto. Przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia na ok. 20min.

Krok 3

Podzielić na 9-10 części, uformować wałeczki. Zawinąć w kształt bułeczki. Odstawić na 15 min. do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200ºC przez 20min (do zarumienienia)

magnolia0joaska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ziemniaki po hiszpańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej