BUŁKA Z JAJEM :) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

BUŁKA Z JAJEM :)

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie jest super proste. Na patelnię daję troszkę masełka i wpijam jajko. Robię je na malutkim ogniu pod przykryciem, kiedy widzę, że zaczyna tężeć daję na nie 2 plasterki sera żółtego.

Krok 2

W tym samym czasie przygotowuję bułkę. Smaruję ją masełkiem, kładę wędlinę sałatę i trochę ketchupu.

Krok 3

W finałowym wejściu jest jajko na wędlinkę. Gotowe. Taką bułę z jajem pakuję mężowi do pracy jest niezwykle pożywna i dodaje energii. Polecam :) Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BUŁKA Z JAJEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BUŁKA Z JAJEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BUŁKA Z JAJEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BUŁKA Z JAJEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BUŁKA Z JAJEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BUŁKA Z JAJEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BUŁKA Z JAJEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • BUŁKA Z JAJEM :) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej