
Składniki
2 sztuki
null
null
null
null
2 sztuki
null
null
0.7 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę posiekaj drobno razem z czosnkiem i dodaj do mięsa razem z osączoną z zalewy kukurydzą i fasolką.
Krok 2
Dopraw do smaku przyprawami i wyrób na gładką masę.
Krok 3
Formuj małe pulpeciki, które obtocz w mące, spłaszcz ręką i smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Chrupiące mielone kotlety podawaj najlepiej z pomidorową salsą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























