Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

null

2 sztuki

null

null

0.7 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj drobno razem z czosnkiem i dodaj do mięsa razem z osączoną z zalewy kukurydzą i fasolką.

Krok 2

Dopraw do smaku przyprawami i wyrób na gładką masę.

Krok 3

Formuj małe pulpeciki, które obtocz w mące, spłaszcz ręką i smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Chrupiące mielone kotlety podawaj najlepiej z pomidorową salsą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej