Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

null

2 sztuki

null

null

0.7 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj drobno razem z czosnkiem i dodaj do mięsa razem z osączoną z zalewy kukurydzą i fasolką.

Krok 2

Dopraw do smaku przyprawami i wyrób na gładką masę.

Krok 3

Formuj małe pulpeciki, które obtocz w mące, spłaszcz ręką i smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Chrupiące mielone kotlety podawaj najlepiej z pomidorową salsą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej