Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

null

2 sztuki

null

null

0.7 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj drobno razem z czosnkiem i dodaj do mięsa razem z osączoną z zalewy kukurydzą i fasolką.

Krok 2

Dopraw do smaku przyprawami i wyrób na gładką masę.

Krok 3

Formuj małe pulpeciki, które obtocz w mące, spłaszcz ręką i smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Chrupiące mielone kotlety podawaj najlepiej z pomidorową salsą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Miękkie pierniczki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej