Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

null

2 sztuki

null

null

0.7 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj drobno razem z czosnkiem i dodaj do mięsa razem z osączoną z zalewy kukurydzą i fasolką.

Krok 2

Dopraw do smaku przyprawami i wyrób na gładką masę.

Krok 3

Formuj małe pulpeciki, które obtocz w mące, spłaszcz ręką i smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Chrupiące mielone kotlety podawaj najlepiej z pomidorową salsą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące mielone kotlety z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej