Chrupiący makaron sojowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiący makaron sojowy

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W woku rozgrzej olej, aż zacznie dymić.

Krok 2

Nieugotowany makaron wrzucaj garściami na olej.

Krok 3

Kiedy po kilku sekundach gwałtownie spęcznieje, wyciągaj go i odkładaj na papierowy ręcznik do odsączenia.

Krok 4

Makaron podawaj jako dodatek do potraw mięsnych lub wegetariańskich, ale zawsze tak, aby potrawa leżała na makaronie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej