
Składniki
200 gramów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W woku rozgrzej olej, aż zacznie dymić.
Krok 2
Nieugotowany makaron wrzucaj garściami na olej.
Krok 3
Kiedy po kilku sekundach gwałtownie spęcznieje, wyciągaj go i odkładaj na papierowy ręcznik do odsączenia.
Krok 4
Makaron podawaj jako dodatek do potraw mięsnych lub wegetariańskich, ale zawsze tak, aby potrawa leżała na makaronie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej