
Składniki
200 gramów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W woku rozgrzej olej, aż zacznie dymić.
Krok 2
Nieugotowany makaron wrzucaj garściami na olej.
Krok 3
Kiedy po kilku sekundach gwałtownie spęcznieje, wyciągaj go i odkładaj na papierowy ręcznik do odsączenia.
Krok 4
Makaron podawaj jako dodatek do potraw mięsnych lub wegetariańskich, ale zawsze tak, aby potrawa leżała na makaronie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej