Chrupiący makaron sojowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chrupiący makaron sojowy

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W woku rozgrzej olej, aż zacznie dymić.

Krok 2

Nieugotowany makaron wrzucaj garściami na olej.

Krok 3

Kiedy po kilku sekundach gwałtownie spęcznieje, wyciągaj go i odkładaj na papierowy ręcznik do odsączenia.

Krok 4

Makaron podawaj jako dodatek do potraw mięsnych lub wegetariańskich, ale zawsze tak, aby potrawa leżała na makaronie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej