Chrupiący makaron sojowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiący makaron sojowy

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W woku rozgrzej olej, aż zacznie dymić.

Krok 2

Nieugotowany makaron wrzucaj garściami na olej.

Krok 3

Kiedy po kilku sekundach gwałtownie spęcznieje, wyciągaj go i odkładaj na papierowy ręcznik do odsączenia.

Krok 4

Makaron podawaj jako dodatek do potraw mięsnych lub wegetariańskich, ale zawsze tak, aby potrawa leżała na makaronie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiący makaron sojowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej