Chruściki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chruściki

Autor: Aandzia Andzia

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 szklanka

0.5 sztuki

1 łyżka

5 sztuk

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka, cukier, cukier waniliowy utrzeć, dodać śmietanę i rozpuszczony tłuszcz. Do masy dodać wódkę, mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.

Krok 2

Gotowe ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką. Z ciasta wycinać pasy o szerokości około 3cm , następnie pasy podzielić na około 10cm kawałki i na każdym jednym zrobić po środku niewielkie nacięcie, przez które należy wywrócić wycięte ciasto.

Krok 3

Gotowe "powykręcane" chruściki wrzucać na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor. Na koniec posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chruściki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chruściki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chruściki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chruściki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chruściki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chruściki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chruściki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chruściki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto z owocami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej