
Składniki
1 szklanka
1 łyżka
250 mililitrów
3 sztuki
130 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
200 gramów
0.5 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj mleko z cukrem, masłem i ziarnami wanilii.
Krok 2
Mąkę przesiej, dodaj do mleka i wymieszaj na gładkie ciasto. Dodaj żółtka i wymieszaj.
Krok 3
Przełóż ciasto do woreczka służącego do wyciskania z nakładką w kształcie gwiazdy.
Krok 4
Wyciskaj paski ciasta do oleju rozgrzanego do 180 stopni. Smaż do czasu, gdy staną się złocisto-brązowe. Odsącz z nadmiaru tłuszczu.
Krok 5
Przygotuj sos: podgrzej mleko skondensowane, wrzuć czekoladę i utrzyj na jedwabistą masę. Dolej rumu do smaku, wymieszaj. Churros podaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej