Składniki
1 szklanka
1 łyżka
250 mililitrów
3 sztuki
130 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
200 gramów
0.5 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj mleko z cukrem, masłem i ziarnami wanilii.
Krok 2
Mąkę przesiej, dodaj do mleka i wymieszaj na gładkie ciasto. Dodaj żółtka i wymieszaj.
Krok 3
Przełóż ciasto do woreczka służącego do wyciskania z nakładką w kształcie gwiazdy.
Krok 4
Wyciskaj paski ciasta do oleju rozgrzanego do 180 stopni. Smaż do czasu, gdy staną się złocisto-brązowe. Odsącz z nadmiaru tłuszczu.
Krok 5
Przygotuj sos: podgrzej mleko skondensowane, wrzuć czekoladę i utrzyj na jedwabistą masę. Dolej rumu do smaku, wymieszaj. Churros podaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej