Churros z sosem czekoladowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Churros z sosem czekoladowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżka

250 mililitrów

3 sztuki

130 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

200 gramów

0.5 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko z cukrem, masłem i ziarnami wanilii.

Krok 2

Mąkę przesiej, dodaj do mleka i wymieszaj na gładkie ciasto. Dodaj żółtka i wymieszaj.

Krok 3

Przełóż ciasto do woreczka służącego do wyciskania z nakładką w kształcie gwiazdy.

Krok 4

Wyciskaj paski ciasta do oleju rozgrzanego do 180 stopni. Smaż do czasu, gdy staną się złocisto-brązowe. Odsącz z nadmiaru tłuszczu.

Krok 5

Przygotuj sos: podgrzej mleko skondensowane, wrzuć czekoladę i utrzyj na jedwabistą masę. Dolej rumu do smaku, wymieszaj. Churros podaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Churros z sosem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Churros z sosem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Churros z sosem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Churros z sosem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Churros z sosem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Churros z sosem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Churros z sosem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Churros z sosem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
19 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej