Churros z sosem czekoladowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Churros z sosem czekoladowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżka

250 mililitrów

3 sztuki

130 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

200 gramów

0.5 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko z cukrem, masłem i ziarnami wanilii.

Krok 2

Mąkę przesiej, dodaj do mleka i wymieszaj na gładkie ciasto. Dodaj żółtka i wymieszaj.

Krok 3

Przełóż ciasto do woreczka służącego do wyciskania z nakładką w kształcie gwiazdy.

Krok 4

Wyciskaj paski ciasta do oleju rozgrzanego do 180 stopni. Smaż do czasu, gdy staną się złocisto-brązowe. Odsącz z nadmiaru tłuszczu.

Krok 5

Przygotuj sos: podgrzej mleko skondensowane, wrzuć czekoladę i utrzyj na jedwabistą masę. Dolej rumu do smaku, wymieszaj. Churros podaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Churros z sosem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Churros z sosem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Churros z sosem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Churros z sosem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Churros z sosem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Churros z sosem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Churros z sosem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Churros z sosem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej