Ciabatta z mozzarellą i pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciabatta z mozzarellą i pesto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

8 sztuk

null

150 gramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpal grill do temperatury 200 stopni.

Krok 2

Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry.

Krok 3

Ciabattę pokrój na kromki, smaruj oliwą i opiekaj na grillu.

Krok 4

Przyrumienione smaruj pesto, przekłdaj pomidorami i mozzarellą i podpiekaj na grillu do roztopienia sera.

Krok 5

Posyp świeżo mielonym pieprzem i liśćmi bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciabatta z mozzarellą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciabatta z mozzarellą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciabatta z mozzarellą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciabatta z mozzarellą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciabatta z mozzarellą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciabatta z mozzarellą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciabatta z mozzarellą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciabatta z mozzarellą i pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej