Ciabatta z mozzarellą i pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciabatta z mozzarellą i pesto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

8 sztuk

null

150 gramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpal grill do temperatury 200 stopni.

Krok 2

Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry.

Krok 3

Ciabattę pokrój na kromki, smaruj oliwą i opiekaj na grillu.

Krok 4

Przyrumienione smaruj pesto, przekłdaj pomidorami i mozzarellą i podpiekaj na grillu do roztopienia sera.

Krok 5

Posyp świeżo mielonym pieprzem i liśćmi bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciabatta z mozzarellą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciabatta z mozzarellą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciabatta z mozzarellą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciabatta z mozzarellą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciabatta z mozzarellą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciabatta z mozzarellą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciabatta z mozzarellą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciabatta z mozzarellą i pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej