Ciasteczka korzenne z czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka korzenne z czekoladą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 łyżeczka

250 gramów

2 sztuki

120 gramów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto i wsadzić na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 0,5 dm i wykrawać ciasteczka. Piec w temperaturze 210 stopni około 10-12 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej