Ciasteczka korzenne z czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka korzenne z czekoladą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 łyżeczka

250 gramów

2 sztuki

120 gramów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto i wsadzić na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 0,5 dm i wykrawać ciasteczka. Piec w temperaturze 210 stopni około 10-12 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pavlova
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej