Ciasteczka korzenne z czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka korzenne z czekoladą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 łyżeczka

250 gramów

2 sztuki

120 gramów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto i wsadzić na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 0,5 dm i wykrawać ciasteczka. Piec w temperaturze 210 stopni około 10-12 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka korzenne z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej